Frozen

Wat is Frozen?

Frozen is een animatiefilm voor kinderen, waarin het verhaal van de troonopvolgster Elsa en haar jongere zusje Anna wordt weergegeven. Elsa beschikt over magische krachten. In de jeugd van Elsa en Anna heeft Elsa bij een uit de hand gelopen spel per ongeluk het hoofd van haar jongere zusje geraakt. Vanaf het moment dat Anna weer bij bewustzijn is kan zij zich niets meer herinneren van de krachten van Elsa. Er wordt besloten om hun leven apart voort te zetten. Door omstandigheden zoeken ze elkaar op een latere leeftijd op, maar nu vlucht Elsa! Anna gaat op zoek naar haar en tijdens haar zoektocht ontmoet ze Kristoff, Sven en Olaf.

Frozen

Hoe gaat het Frozen verhaal?

Frozen speelt zich af in het koninkrijk Arendelle. De twee prinsessen binnen het koninkrijk zijn Elsa, de troonopvolgster, en haar jongere zus Anna. Elsa beschikt al vanaf haar geboorte over de magische krachten, waarmee ze ijs en sneeuw kan maken. Tijdens een, op jongere leeftijd, uit de hand gelopen spel tussen Elsa en Anna heeft Elsa per ongeluk het hoofd van Anna geraakt. Met de hulp van hun ouders en een aantal trollen is Anna erbovenop gekomen, maar met een ‘gewist’ geheugen. Anna is op dat moment niet meer in staat om te weten dat haar oudere zus Elsa over magische krachten beschikt. Om de magische krachten van Elsa te verbergen voor anderen is er besloten om het leven van allebei voort te zetten in een apart bestaan in hetzelfde kasteel.

Na het overlijden van hun ouders wordt Elsa de koningin en spreekt ze na een lange tijd voor het eerst weer met haar zusje Anna. Tijdens het kroningsmoment ontmoet Anna prins Hans. Samen willen ze trouwen, maar Elsa keurt dit niet goed. Zonder dat Anna het weet pakt ze de handschoen van Elsa af. Het is dé handschoen waarmee Elsa haar krachten verbergt. Door de boosheid van Elsa nemen haar magische krachten de vrije loop en laat ze met haar krachten Arendelle onbewust in een eeuwige en vrieskoude winter achter. Elsa vlucht diep de bergen in en bouwt haar eigen kasteel van ijs.

Anna gaat op zoek naar haar oudere zus. Onderweg beleeft ze avonturen en ontmoet ze Kristoff met zijn rendier Sven. Met z’n drieën vervolgen ze de zoektocht naar Elsa. Ze komen steeds hoger in de bergen en ontmoeten een speelse sneeuwman: Olaf. Ook Olaf schiet te hulp bij de zoektocht naar Elsa.

Wanneer Anna haar zus Elsa heeft gevonden ontstaat er een gesprek. Opnieuw worden de magische krachten van Elsa zichtbaar en creëert ze een sneeuwmonster die Anna en haar vrienden wegjaagt.

Later wordt Elsa gevangengenomen door prins Hans vanwege haar acties naar Anna. Ze komt in de gevangenis in Arendelle. Volgens de vrienden van Kristoff kan Elsa niet te lang in de gevangenis blijven, omdat zij dan zal veranderen in een ijsprinses. Kristoff brengt Anna naar haar oudere zus en hij vertrekt daarna de bergen in. Prins Hans ontdekt Anna en sluit haar ook op, omdat hij het een en ander heeft te verbergen.

Samen proberen Anna en Elsa te ontsnappen, maar ze worden opgewacht door de bewakers. Opnieuw vindt prins Hans Elsa. Ze moet kiezen tussen eigen bescherming of de bescherming voor haar jongere zus Anna. Op het moment dat ze kiest voor haar zus verandert Elsa in een ijsprinses. Door ware liefde komt alles goed en keert de zomer terug in het koninkrijk Arendelle.

Wie zijn de Frozen personages?

De spannende Frozen films bevatten de volgende karakters:

Elsa
Elsa is de troonopvolgster en is de zus van Prinses Anna. Elsa heeft magische krachten en heeft daarmee de macht om ijs en sneeuw te maken. Om de gevaren te beperken probeert ze haar magische krachten in vermindering te brengen.

Elsa

Anna
Anna is de jongere zus van Elsa. Ze is zorgzaam, ondernemend en pakt de dingen aan zonder er eerst over na te denken. Na haar ondoordachte actie naar Elsa is ze vastberaden om zowel haar koninkrijk als haar familie te redden.

Anna frozen

Olaf
Olaf is de vrolijke sneeuwman en zorgt voor grappige avonturen.

Olaf frozen

Kristoff
Kristoff is een echt buitenmens en woont hoog in de bergen. Met zijn rendier Sven is hij dolgelukkig.

Kristoff Frozen

Sven
Sven is een rendier en trouwe vriend van Kristoff. Hij houdt van gezelligheid, maar kan ook goed zijn mening overbrengen.

Sven frozen

Hans
Hans is een prins uit een nabijgelegen koninkrijk en speciaal naar Arendelle gekomen voor de kroning van Elsa. Hij is slim en alert, maar ook iemand met andere bedoelingen.

Hans frozen

Voor welke leeftijd is Frozen geschikt?

Frozen is een spannende, maar leuke kinderfilm vanaf 6 jaar voor met name meisjes. Met de vele momenten van muziek wordt de film iets luchtiger. Het kan voorkomen dat een aantal van de jonge kijkers door de spanning kunnen schrikken van bepaalde scènes.

Frozen

Wat voor speelgoed heeft Frozen?

Van Frozen is er van iedere hoofdpersonage een speelfiguur verkrijgbaar. Frozen heeft speelgoed zoals: (zingende en interactieve) poppen, puzzels, kleurboeken, verkleedkleding, knuffels en bordspellen. Daarnaast zijn er ook vele complete speelsets voor de ultieme speelbeleving zoals: Arendelle Kasteel en Sven en zijn vrienden. Met de interactieve poppen breng je de speelbeleving naar een nog hoger niveau.

Shopping Cart