Frozen

Wat is Peppa Pig?

Peppa pig is een animatieserie voor kinderen, waarin zij kennis maken met het biggetje Peppa en haar familie en vrienden. Tijdens de serie kun je kijken naar de avonturen van Peppa, Mama pig, Papa pig, broertje George en andere familieleden. Op een ludieke manier wordt er ook aandacht gegeven aan educatie. Op deze manier wordt er onder andere stilgestaan bij de betekenis van relatief simpele woorden.  

Peppa Pig

Hoe gaat het Peppa Pig verhaal?

Het biggetje Peppa woont samen met haar ouders en broertje George in een groot geel huis. Peppa en George beleven dagelijks leuke avonturen. Ze neemt graag de verantwoordelijkheid over haar broertje George als ze samen gaan spelen. Soms beleeft Peppa deze avonturen met haar vriendjes en vriendinnetjes zoals: Suzy Sheep, Zoë Zebra en Kelly Konijn.

Haar allerbeste vriendin is Suzy Sheep. Ze is de allerbeste vriendin van Peppa. Wanneer Peppa en Suzy samen gaan spelen, dan wil Suzy zich graag voordoen als verpleegster. Suzy roept altijd “Baa!”. Hun moeders zijn goede vriendinnen en zo kennen Peppa en Suzy elkaar al sinds ze baby’s waren. Je kunt Suzy Sheep herkennen aan haar roze T-shirt, zwarte schoenen, haar roze neus en donkere lippen.

Aan het begin van iedere aflevering staat er een nieuw avontuur centraal. Peppa houdt bijvoorbeeld van het springen in modderige plassen. Wanneer ze samen met haar broertje George op zoek gaat naar nog meer modderige plassen wil George in een hele grote plas springen. Peppa kan hem nog maar net tegenhouden en springt eerst zelf in de modderige plas om te weten hoe diep deze is. Ze springt zo hard dat haar broertje onder de modder zit! Papa pig moet er wel om lachen en roept mama pig om met z’n allen te springen in de grote modderige plas. Zo sluit de familie altijd op een leuke manier af.

Wie zijn de Peppa Pig personages?

De kinderserie Peppa Pig bevat de volgende karakters:

Peppa

Peppa is een erg lief varkentje, maar ze doet vaak waar zij zin in heeft en ze kan soms wat ongehoorzaam zijn. Ze is vier jaar oud en woont samen met haar ouders en broertje George in een groot geel huis. Peppa beleeft graag avonturen met haar beste vriendin Suzy Sheep en bezoekt regelmatig haar opa en oma. Ook houdt Peppa van lachen, luide geluiden maken en het springen in modderige plassen. Je kunt Peppa herkennen aan haar rode T-shirt.

Peppa Pig

George

George is het jongere broertje van Peppa en is bijna 2 jaar oud. Zijn speelgoed dinosaurus neemt George overal mee naar toe. George speelt graag met zijn zus Peppa. Je kunt George herkennen aan zijn blauwe T-shirt.

George Peppa Pig

Mama pig

Mama pig is de moeder van Peppa en George. Net als Peppa springt zij graag in modderige plassen. Mama pig doet haar werkzaamheden vanuit huis achter de computer en ze is erg slim. Je kunt mama pig herkennen aan haar oranje T-shirt

Mama Pig

Papa pig

Papa pig is de vader van Peppa en George. Hij is altijd vrolijk en houdt net zoals Peppa van lachen. Papa pig wordt pas echt enthousiast als hij een rondje maakt met de auto. Peppa plaagt papa pig af en toe om zijn iets te grote ronde buik. Hij draagt een grote zwarte bril met ronde glazen en is te herkennen aan zijn groene T-shirt.

Papa pig

Voor welke leeftijd is Peppa Pig geschikt?

De kinderserie Peppa Pig is geschikt voor alle leeftijden. Als ouder is het belangrijk om te kijken wanneer jouw kind er ook aan toe is om de afleveringen van Peppa Pig te bekijken. Iedere aflevering brengt op een leuke, educatieve en laagdrempelig niveau veel kijkplezier. Er wordt onder andere veel aandacht gegeven aan de betekenis van relatief simpele woorden, zoals een muts en een sjaal.

Peppa Pig wallpaper

Wat voor Peppa Pig speelgoed is er?

Er zijn voor verschillende leeftijdscategorieën speelgoed beschikbaar van Peppa Pig. Van ieder hoofdpersonage uit Peppa Pig is er een knuffel in verschillende afmetingen.

Daarnaast heeft Peppa Pig ook speelgoed zoals speelhuizen, speelkeukens, voertuigen, puzzels, kleurboeken en bordspellen. Vergroot de ultieme speelbeleving door je eigen avonturen met Peppa Pig en haar familie te maken met de vele complete speelsets zoals: Peppa Pig Mini Van, Peppa Pig Speelset Podium en Peppa Pig mobiel medisch centrum.

Er is ook educatief speelgoed zoals: Peppa Pig Alfabet, Educatieve telefoon of het telboek van Peppa Pig.

Voor jongens en meisjes die houden van het maken van muziek is er leuk muzikaal speelgoed. Maak muziek met de Peppa Pig fluit of de complete muziek set inclusief trompet, tamboerijn en trommel.

Gegarandeerd voor vele uren speelplezier!

Shopping Cart